Miért jó a tehéntej?

A tej és tejtermékek jótékony hatásai

A tej az egyik legjelentősebb kalciumforrás, segít megelőzni a fogszuvasodást, erősíti a csontokat, és csökkenti a csontritkulás esélyét is idősebb korban. Egy kutatás kimutatta, hogy akik kalcium többlettel rendelkeztek, sokkal kisebb volt az esélyük a stroke, agyvérzés, vagy egyéb halálhoz vezető betegség kialakulásának.

Tej az egészségmegőrzésért

A tejtermékek erősíthetik az immunrendszert, és szerepet játszhatnak a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, megakadályozva a vérrögök kialakulását a szívartériákban. A tej a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz: fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Gazdag D-vitaminban és jódban, egyik proteinje, a laktoferrin segít a vasfelszívódásban.

Mindenkinek ajánljuk!

A tejben található vitaminok és ásványi anyagok lelassítják a vastagbél hámsejtjeinek osztódását, ezzel csökkentik a vastagbélrák kialakulásának veszélyét is. A tej és tejtermékek különösen gyermekkorban szükségesek a szervezet fejlődéséhez, de felnőttkorban is fontosak az egészség megőrzéséhez.